Бихме УНСС :)

Това е гордата новина на сайта на факултета. В 21 направления, СУ е по-добър от всички останали, в останалите 3 води Американският в Благоевград. Това са разкритията от дългоочаквания рейтинг, който щял да излезе в четвъртък.

По думите на Игнатов Стопанският факултет на Алма матер в някои отношения е по-добър от УНСС. “Това е така, защото е малък факултет и в него е концентриран голям научен потенциал”, обясни Игнатов.

Това изглежа идва от съотношението преподаватели/студенти, което е важен показател във всички подобни рейтингови измервания. Не е голяма изненада, че СтФ е по-добре от УНСС. Не знам дали има университет с по-раздут прием от него.

Не съм успял да забележа големия научен потенциал обаче. А и там където го има, не мисля, че по някакъв начин е облагодетелствал много студенти. Добър пример е гусин Мъглата, който дочух, че е голям учен…но също е един от най-слабите преподаватели, които съм срещал изобщо (4 години университет + 12 училище).

Чакам с нетърпение да видя цялата класация, критериите и методиката. И все пак, целта никога не трябва да бъде България. Пазарът на образование е световен, а дори и Турция разбра, че тук не подготвят техните хора.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Бихме УНСС :)

  1. незнайна says:

    Пусни критериите за класиране, ако научиш какви са. Аз съм на мнение, че няма бази за сравнение. В различни насоки са специализирани различните университети.
    Ще чакам.

  2. Днес в полунощ щели да извадят списъка, сигурно и критериите.

Leave a comment