Отговор за доц. Иванов

Доц. Иванов,

Не мога да коментирам причините, поради които не получавате поздравления по коридора от определени студенти. Но бих казал, че ако бяхте провели с мен един нормален разговор, дори и с подобен изход(т.е. да не споделите тези свои аргументи) нямаше да има нужда да се защитавате по този параграф. Ако бяхте споменали, че проблемът е малкият брой присъстващи, щях също да Ви разбера. Но искам да отбележа, че диалогът между двама души се води по одобрени и от двете страни правила.Ние с вас не се разбрахме за тези правила, т.е. вие не наложихте своите и разговор нямаше. Считам, че  това не е правилен начин на общуване, дори с незапомнящи се студенти. В този ред на мисли, не съм Ви общевал да не изнасям съдържанието на разговора, дори изрично Ви казах, че НЕ обещавам такова нещо.

Бих се радвал, ако ни кажете някой от тези примери, когато да направиш нещо в полза на студентите е лоша идея. Също така, какво е обучението в СтФ НЕ е административен въпрос. А дори и да беше, студентите имат ПРАВО на дума по всички въпроси, които ги засягат.

Относно разговорите с администрацията съм на противоположното мнение. Конструктивен диалог със студентите може да доведе само до подобряване на образовнието в СтФ. Ще направя една пазарна аналогия, представете си компания, която не се интересува от мнението на своите клиенти и дори отказва да го чуе с всички възможни сили. Коя е тази компания?? Може да попитаме някои студенти…

Благодаря за поздрава! Пожелавам ви СПОДЕЛЕНИ победи и успехи със студентите във факултета! 🙂

Стоян Панчев

незабележим студент

This entry was posted in Дипломни работи. Bookmark the permalink.

Leave a comment